0
Jouw winkelwagen

Poster ophangen zonder boren: dat doe je zo!

Yes, je hebt dé perfecte poster gevonden voor in je interieur. Nu moet je hem alleen nog ophangen. Maar hoe doe je dit zonder te boren? Met deze tips wordt dat een eitje.

Poster ophangen met zelfklevende plakstrips

Een super makkelijke manier om een poster op te hangen is met zelfklevende plakstrips, zoals de Tesa Powerstrips. Je plakt de strips aan de achterkant van de poster en plakt deze tegen de muur. Wil je de poster later weer verwijderen? Geen nood, met deze speciale plakstrips kun je de poster zonder schade aan de muur weer verwijderen.

Poster ophangen met washi tape

Met washi tape of masking tape hang je op een eenvoudige en trendy manier je posters op. Je hebt masking tape Met washi tape of masking tape hang je op een eenvoudige en trendy manier je posters op. Je hebt masking tape tegenwoordig in allerlei leuke kleurtjes en printjes, zodat het helemaal past bij het thema of de sfeer van je kamer. Het enige wat je hoeft te doen is een stukje tape afscheuren en de poster bij de hoekjes op de muur plakken. Of laat je creativiteit de vrij loop en maak met de washi tape een mooie “lijst” om de poster heen.

Poster ophangen met magneten

Heb je een whiteboard of magneetbord hangen? Dan kun je de poster natuurlijk ook hieraan ophangen. Het enige wat je dan nodig hebt zijn een paar magneten. Op die manier krijgt een functioneel magneetbord een leuke decoratieve functie.

Poster ophangen aan een wandrek

Net als bij het magneetbord kun je ook een metalen wandrek of memobord gebruiken om een poster of kaart aan op te hangen. Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld kleine houten knijpertjes. Combineer de poster met hangertjes, kaarten, foto’s of een plantje voor een mooi geheel.

Ophangrail voor posters

Wil je meerdere posters ophangen of vaker wisselen? Dan is een ophangrail een goed idee. Met doorzichtige draden en ophanghaken hang je een poster in een lijst op elke gewenste plek en hoogte. Het voordeel van dit systeem is dat je heel makkelijk nieuwe posters toevoegt of ze verplaatst. Je kunt de ophangrail of schilderijrail bevestigen aan de muur met montagetape of lijm of je kiest wel voor eenmalig boren. De rail hangt helemaal bovenaan de muur waardoor dit uit het zicht is.

Poster op een schilderijenplank

Een schilderijenplank of fotoplank is ook heel geschikt voor het plaatsen van posters. In combinatie met foto’s en kaarten geeft dit een heel leuk geheel. Mocht je dus toevallig een schilderijenplank hebben hangen, dan kun je de poster hierop plaatsen.

Poster op een wandplank of kastje

Een schilderijenplank of fotoplank is ook heel geschikt voor het plaatsen van posters. In combinatie met foto’s en kaarten geeft dit een heel leuk geheel. Mocht je dus toevallig een schilderijenplank hebben hangen, dan kun je de poster hierop plaatsen.

Leunen tegen een muur

Wist je dat je een poster ook gewoon op de grond kunt zetten? Dit is vooral geschikt voor grote posters, bijvoorbeeld op A2 formaat. Doe de poster in een mooie lijst en laat hem nonchalant tegen de muur leunen. Zo gepiept!

schilderij op grond

Nog op zoek naar een leuke poster? Laat je inspireren door onze collectie posters.